foto: Radio 2

Ongeruste ouders willen verkeersveilige schoolomgevingen in Tessenderlo

Een groep bezorgde ouders en kinderen heeft maandagavond actie gevoerd bij de start van de gemeenteraad van Tessenderlo. Ze vragen dat de gemeente werk maakt van veilige straten zodat kinderen ongestoord van en naar school kunnen fietsen.

Sinds de eerste lockdown is de fiets nog belangrijker geworden als vervoersmiddel. Na die lockdown werd het drukker in de Looise schoolomgevingen, aan de Russelenberg, Kerkstraat, Diesterstraat en Stationsstraat. Volgens de ouders is de verkeerssituatie in het centrum onduidelijk en ze vrezen dat er vroeg of laat een zwaar ongeval gebeurt.

Concrete voorstellen

Al van in juni dringen ouders samen met schoolbesturen bij de gemeente aan op maatregelen, naar eigen zeggen zonder resultaat. Een verzoekschrift met concrete eisen voor de gemeenteraad zou niet overwogen zijn. Daarom gingen ze maandagavond rechtstreeks aan de gemeenteraadsleden vragen om onmiddellijk maatregelen te nemen. Concreet vragen ze de Kerkstraat autovrij te maken bij het begin en einde van de school. In de Diesterstraat, Stationsstraat en Gerhagenstraat zouden borden en een beschildering van de fietsstrook moeten duidelijk maken dat het fietsstraten zijn. Tenslotte vragen ze een zebrapad in de Gerhagenstraat naar de OCMW-parking.

 

 

Meest gelezen