Sint-Truiden zamelt geld in voor kerstmaaltijden voor kansarmen: "Door corona hebben ze het extra moeilijk"

De stad Sint-Truiden start met een campagne om de kansarmen een lekkere maaltijd te geven met Kerstmis. De inwoners kunnen bij de handelaars een kerstbal kopen ter waarde van 5 euro. Met de opbrengst kunnen dan afhaalmaaltijden bij een van de horecazaken in de stad besteld worden.

"ik hoop dat we 3.000 van die kerstballen kunnen verkopen", zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V). "Dan kunnen we er 843 afhaalmaaltijden mee kopen. Kansarme inwoners zullen dan een aankoopbon krijgen die ze dan kunnen inruilen voor een kerstmaaltijd bij een van de horecazaken in onze stad, zoals we dat allemaal doen."

"Ook op winterse dagen zorgen we voor elkaar", gaat Heeren verder. "Dat is onze slogan." Wie een kerstbal koopt, kan die ook droppen in een grote urne op de Grote Markt.  "Het zijn mooie licht roze en licht grijze kerstballen. Ze zijn te koop bij de verschillende handelaars in onze stad. Ze staan daar op de toog. En ik hoop dat het hele bakje hier tegen Kerstmis gevuld is." 

Meest gelezen