Ward Lemmelijn uit Tienen Europees kampioen indoor roeien

Vorig jaar streden de roeiers tegen elkaar in Parijs.  Nu was het elk vanuit een fitness of sporthal in eigen buurt. Alles werd in real time online geregistreerd. Lemmelijn was de snelste en is de nieuwe Europese kampioen.

Ward Lemmelijn is 23, studeert Lichamelijke Opvoeding en mag zich sinds gisteren Europees Kampioen indoor roeien noemen. Sonny Vanderheyden vroeg hem bij Radio 2 Vlaams-Brabant hoe hij dat gefikst heeft in deze coronatijd. "Vorig jaar was dat in Parijs allemaal samen, nu elk apart. Nu was het een online evenement, ik zat in een fitness bij mij in de buurt in Tienen. Het was mijn eerste deelname bij de senioren, de profs. Daarvoor had ik bij de beloften al wat wereldtitels gewonnen."

Nog maar 3 jaar aan het roeien

"Hiervoor speelde ik voetbal, ik ben nog maar drie jaar aan het roeien.  Nu heb ik een nieuw Belgisch record en de Europese titel binnengehaald. Mijn droom is nu de Olympische Spelen in 2024 in Parijs. Eerst mijn diploma L.O. halen en dan heb ik nog twee jaar om me volledig voor te bereiden." 

Sommige noemen het een "stoeme" keuze, want ik was ook wel een beloftevolle voetballer. Maar als ik de wereldtop haal in het roeien, kan ik daar misschien van leven."

Ward Lemmelijn, Europees Kampioen (indoor) roeien

Ward wordt wel eens vergeleken met Remco Evenepoel. "Ja ik kom ook uit het voetbal en scoor nu in een andere sport. Bij de containercup op Vier deed ik mee aan de studenteneditie, en ik deed 40 seconden af van de toptijd van Mathieu Vanderpoel. Ik moet hard blijven werken en dan kom ik er wel." Ward Lemmelijn, een sporter en jongeman waarvoor 2020 een jaar wordt om positief op terug te kijken.

Meest gelezen