Peter Malaise

Ondernemer Willy Naessens en echtgenote Marie-Jeanne slachtoffer van woninginbraak

Ondernemer Willy Naessens en zijn echtgenote Marie-Jeanne kregen afgelopen weekend bezoek van inbrekers. “Ze namen een brandkoffer, geld en juwelen mee”, vertellen ze aangeslagen. “Ik vind het laag dat iemand andermans spullen steelt.”

Afgelopen weekend zijn Willy Naessens en Marie-Jeanne slachtoffer geworden van een woninginbraak. De daders drongen binnen in hun huis in Kluisbergen en namen een brandkoffer, geld en juwelen mee. “Het moeten professionals geweest zijn”, vermoedt Marie-Jeanne, “want de camera’s zijn naar omhoog geduwd en ze hebben de elektriciteitskabels van de buitenlichten doorgeknipt.”

Het moeten professionals geweest zijn: de camera's waren naar omhoog geduwd
Marie-Jeanne, echtgenote Willy Naessens

Raam kapotgeslagen

De inbrekers hebben enkele ramen kapotgeslagen in het huis van het koppel. Beneden trokken ze vervolgens alle kasten en laden open. Er lagen ook kleren op de grond. “Ze zijn zelfs binnengedrongen in de slaapkamer hoewel die een gepantserde deur heeft”, klinkt het. “Ze zijn daar binnengekomen via een raam. Hoe ze dat gedaan hebben, is een raadsel.”  

Wat de inbrekers allemaal gestolen hebben, is nog niet duidelijk. De brandkoffer is verdwenen, er zijn ook juwelen weg en het geld uit de portefeuille van Marie-Jeanne is ook gestolen. “Maar misschien is er meer, dat moeten we nog bekijken.”

Alleenstaand feit

De ruiten van het huis zijn intussen opgemeten en zullen vervangen worden door inbraakwerend glas. “Het is erg dat je je huis moet beveiligen als een fort.” 

Ook Joost Duhamel, de korpschef van de politiezone Vlaamse Ardennen, is op de hoogte van de inbraak. Hij laat weten dat het om een alleenstaand feit gaat. "Er was een tijd geleden een inbrakenplaag in Kluisbergen, maar deze feiten staan daar zeker los van."

kasto80

Meest gelezen