archieffoto Belga

Wolf bijt schapen dood in Oudsbergen: "Weide was nochtans uitgerust met stroomdraad"

Afgelopen nacht werden in een weide in Meeuwen (Oudsbergen) 4 schapen dood gebeten, dat meldt Het Belang van Limburg. Alles wijst erop dat dit het werk was van een wolf. Dat is opmerkelijk want de schapen stonden in een goed omheinde weide die uitgerust was met een schrikdraad. 

Het Agentschap voor Natuur en Bos en verschillende natuurorganisaties hebben er de voorbije 2 jaar bij de Noord-Limburgse schapenhouders op aangedrongen om hun weide uit te rusten met een goede omheining met stroom, om te voorkomen dat hun dieren aangevallen zouden worden door een wolf. Maar in Meeuwen kon zo'n schrikdraad de wolf afgelopen nacht niet buiten houden. "Er stond voldoende stroom op de draad, de boswachter heeft dat gecontroleerd", zegt regiobeheerder Koen Thijs van ANB. "Er stond zelfs best veel stroom op de draad."

Hoe kan het dan? "Dat is een vraag waarop we momenteel nog geen antwoord hebben", besluit Thijs. Volgens het Natuurhulpcentrum, dat ook ter plaatse ging kijken, was de stroomdraad niet correct bevestigd. Hij was door de boer aan de binnenkant in plaats van aan de buitenkant van de omheining geïnstalleerd.

Meest gelezen