13 Gentse armoedeorganisaties zijn te zien in videoclip van Gentse muzikant

13 Gentse armoedeorganisaties schitteren in de videoclip van de Gentse muzikant Guy Verlinde. “Het nummer heet ‘The Unsung’ en is een ode aan wie te weinig erkenning krijgt voor het werk dat ze doen”, klinkt het. 

Sinds de eerste lockdown hebben 13 Gentse armoedeorganisaties zich verenigd in het ‘Gents Solidariteitsfonds’. Ze hebben nu ook samen een videoclip gemaakt bij het nummer ‘The Unsung’ van de Gentse muzikant Guy Verlinde. “Ik ben heel trots op het eindresultaat van de videoclip”, reageert Guy Verlinde bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Het is fijn dat zoveel mensen van het solidariteitsfonds in beeld komen. Zo kan iedereen zien wat ze elke dag doen.”

Dankbaarheid tonen

“Letterlijk vertaald betekent ‘The Unsung’ de onbezongenen”, legt Verlinde uit. “Ik bedoel daarmee de mensen die te weinig dankbaarheid krijgen voor het immense werk dat ze doen. Het Gents Sollidariteitsfonds is daar een mooi voorbeeld van, het was dan ook leuk om hen een rol te geven in de videoclip. De mensen van het Gents solidariteitsfonds doen enorm veel: van spullenhulp, over voedselbedeling, tot medische hulp voor mensen die het niet kunnen betalen. Het wordt tijd dat ze eens in de bloemetjes gezet worden.”

Versterkende samenwerking

“Ik ben heel blij dat de mensen van het Gents solidariteitsfonds in de videoclip te zien zijn”, zegt Verlinde nog. “Die samenwerking versterkt de  boodschap nog meer.”

De videoclip is intussen al heel veel bekeken op Youtube en daar is een goede reden voor volgens Verlinde: “Je hebt niet alleen in Gent burgerinitiatieven die zich inzetten voor de zwakkeren in de maatschappij. Die heb je over heel Vlaanderen. Niet alleen de moeilijkheden van mensen, maar ook de warme initiatieven blijven te vaak verborgen. Ik denk dat veel mensen nu blij zijn dat dat eens in beeld wordt gebracht. Iedere vrijwilliger die iets speciaals doet, voelt zich aangesproken.

“The Unsung” is ook het strijdlied van de Armste Week. Dat is een initiatief om spullen in te zamelen en om maaltijden te doneren in Gent.

kasto80

Meest gelezen