Foto: stad Mechelen

15.000 bibliotheekleden schrijven elkaar wenskaartjes: "We willen dat onze leden een persoonlijke boodschap krijgen, van lezer tot lezer"

De stad Mechelen pakt uit met een originele wenskaartenactie tijdens deze eindejaarsperiode. Leden van de bibliotheek Het Predikheren wordt gevraagd om een wenskaartje te schrijven en dat te posten in een speciale brievenbus in de bibliotheek. De kaartjes zullen dan door vrijwilligers naar de andere leden van de bibliotheek worden gebracht. Bedoeling is dat de bijna 15.000 leden deze of volgende maand allemaal een handgeschreven kaartje in de bus krijgen.

De stad heeft 15.000 wenskaartjes laten maken, ontworpen door Mechelse kunstenaars. Ze gaan die nu proberen te verdelen onder alle leden van de Predikherenbibliotheek, ook zo'n 15.000. Het is de bedoeling dat ze zo'n kaart komen halen in de bibliotheek, er iets opschrijven en die te posten in een speciale brievenbus in de bib. Vrijwilligers zullen ze dan aan andere leden van de bib bezorgen. 

Onze lezers delen een passie voor lezen en we willen hen met elkaar verbinden

Björn Siffer, schepen van cultuur (Groen Mechelen)

"We doen dat in de eerste plaats om onze Mechelse kunstenaars te steunen", vertelt schepen van cultuur en sociale cohesie Björn Siffer (Groen Mechelen). "Maar onze lezers vormen ook een community: het zijn mensen die een passie delen voor lezen en we willen hen met elkaar verbinden. We willen dat ze tijdens deze moeilijke dagen een persoonlijke boodschap krijgen van lezer tot lezer."

De ontwerpers van de kaartjes zijn Ana Mihailovic, Assalah Osamah, Astrid Chamberland, Evelien Boden, Faranak Pourhamidi, Gudrun Makelberge, Heleen Destuyver, Margot Van Ransbeeck, Mia Vaes, Paulien De Hornois, Rita Jeltsch, Sara Vermeylen, Septian Priyatna, Tim Peeters en Veerle Hildebrandt. Meer informatie over de actie lees je hier. De wenskaarten worden in de loop van deze en volgende maand persoonlijk thuis bezorgd. 

Meest gelezen