Acteurs zamelen geld in voor collega's die het financieel moeilijk hebben met single "Daar ben jij"

Veel acteurs vielen door de coronacrisis zonder werk en hebben het daardoor financieel moeilijk. Om hen te helpen, lanceren 60 theateracteurs vandaag de single "Daar ben jij".  Met het nummer willen ze geld inzamelen voor het Fonds Norma Joossens/De Acteurspenning.  

Het Fonds Norma Joossens/De Acteurspenning werd in zijn huidige vorm in 2013 opgericht door Kurt Defrancq, die o.a. meespeelde in Windkracht 10 en Thuis. Het fonds helpt normaal enkel acteurs en actrices die met pensioen zijn en het financieel moeilijk hebben. Ze voorzien voornamelijk in tegemoetkoming voor medische hulp en basisbehoeften.

Nu breiden ze hun werking uit naar acteurs die door de coronacrisis zonder werk vielen. En dat zijn er heel wat, zegt directeur van het Fakkeltheater en mede-initiatiefnemer Sam Verhoeven: " We gaan er toch vanuit dat - vermits een heel groot deel van het culturele leven al stil ligt sinds 13 maart - heel veel mensen die beroepshalve werkzaam zijn in de culturele sector, het financieel niet makkelijk hebben. Daarom leek het fonds ons het ideale goede doel om te ondersteunen met dit nummer."

Veel mensen werkzaam in de culturele sector hebben het financieel moeilijk door de coronacrisis

Sam Verhoeven, Mede-initiatiefnemer

Voorzittter en bezieler van het fonds Norma Joossens/De Acteurspenning Kurt Defrancq bevestigt: "Acteurs die het moeilijk hebben kunnen nu al een maand beroep doen op steun van ons en we merken dat dat echt nodig is ondanks andere steunmaatregelen van de overheid." De financiële steun kan nog aangevraagd worden tot eind deze maand.

Het nummer "Daar ben jij" is geschreven door Allard Blom en Sam Verhoeven. Voor Sam is het een win-winsituatie:  "We missen ons publiek en we gaan ervanuit dat een heel groot deel van dat publiek ons ook mist, dus wij wilden een positief signaal geven in de vorm van een nummer in de hoop dat het wat hoop en licht kan geven in deze heel rare tijden."

Maar liefst 60 acteurs, onder wie Daisy Thys, Peter Thyssen, Koen Crucke, Juan Gerlo en Ann Van den Broeck zingen mee in het lied. Niet enkel in ons land, maar ook in Nederland, daar met 100 Nederlandse artiesten, werd het lied gelanceerd.

Beluister "Daar ben jij" hieronder

Meest gelezen