Alle 75-plussers in Beerse krijgen “Vergeet-me-niet-pakket”

Alle 75-plussers in Beerse krijgen deze week een “Vergeet-me-niet-pakket”. De gemeente wil zo laten weten dat er aan hen wordt gedacht op donkere en vaak eenzame dagen in deze coronatijd. “In dat pakket zit een klein presentje, wat we voorlopig nog even geheim houden, maar er zit bijvoorbeeld ook nog een receptenbundel en een doe-bundel bij”, zegt Eline De Bie van de thuis- en ouderenzorg in Beerse.

“Er wordt veel ingezet op sociale media en online contacten en vaak vallen de 75-plussers daar net buiten’, vertelt Eline De Bie van de thuis- en ouderenzorg in Beerse. Om hen te laten weten dat ze niet alleen zijn in deze coronaperiode en dat er aan hen gedacht wordt, gaat de gemeente nu “vergeet-me-niet-pakketten” voorzien.

Geheim

“Daarin zit een presentje. Wat dat is, hou ik nog liever even geheim”, knipoogt De Bie. “Daarnaast zit er ook een krantje bij met informatie over al onze diensten en wat we precies doen. We hebben ook nog een doe-bundel met allemaal activiteiten die je in je kot kan uitvoeren en er zit ook nog een receptenbundel bij.”

In totaal zullen er zo’n 1.200 pakketjes uitgedeeld worden. De 75 tot 80 plussers krijgen het pakket met de post. Bij de 80-plussers wordt het persoonlijk aan huis gebracht.

Meest gelezen