Bedrijf uit Gent wordt Scale-up van het Jaar: “Blij met de erkenning”

Het bedrijf Robovision uit Gent is gisteren uitgeroepen tot “Scale-up van het Jaar”. Dat is een prijs van de Vlaamse Regering voor een klein bedrijf dat snel groter is geworden. “We zijn heel blij dat ons harde werk van het afgelopen jaar beloond wordt”, klinkt het bij Robovision. 

Gisteren mocht Robovision, een bedrijf dat artificiële intelligentie toegankelijk probeert te maken voor iedereen, de prijs van “Scale-up van het Jaar” in ontvangst nemen. Een scale-up is een bedrijf dat de eerste fase (start-up) voorbij is en snel groeit. “Een scale-up moet elk jaar minstens een verdubbeling hebben van het aantal werknemers”, legt Tim Waegeman van Robovision uit. “Dat was bij ons het geval.”

Het was een moeilijk jaar door de coronapandemie, maar we zijn er toch in geslaagd om ons bedrijf te laten groeien

Tim Waegeman, Robovision

“We hebben het afgelopen jaar heel hard gewerkt”, zegt Waegeman. “Ondanks deze bizarre tijd zijn we er toch in geslaagd om ons bedrijf te laten groeien. Dan is zo’n benoeming wel echt een leuke meevaller.”

Erkenning en publiciteit

“Het is vooral een erkenning van het feit dat het werk dat we het afgelopen jaar in ons bedrijf hebben gestoken goed was”, gaat Waegeman verder. “We zijn blijkbaar in de juiste richting aan het werken. Deze prijs is zeker een meerwaarde wat de publiciteit betreft. Mensen gaan ons nu meer zien als een gevestigde waarde in België en dat is heel fijn.” 

Maar Waegeman blijft ook nuchter: “Uiteindelijk komt het nog altijd neer op de uitwerking van de projecten. Mond-tot-mondreclame is nog altijd veel belangrijk dan een prijs.”

Meest gelezen