Bpost onderzoekt of postkantoren ook buurtwinkels kunnen worden

Bpost onderzoekt of ze een aantal van haar postkantoren in de toekomst kan omvormen tot buurtwinkels, waar klanten ook voeding of kranten zouden kunnen kopen of documenten zouden kunnen printen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Bpost is op zoek naar extra inkomsten, omdat de inkomsten uit de brievenpost blijven dalen. De transformatie van een aantal postkantoren tot buurtwinkel zou daar een oplossing voor kunnen zijn.

Het plan om een aantal van de 660 postkantoren te transformeren tot plekken waar klanten voor meer terecht kunnen dan enkel de post, pakjes of gelijkaardige verrichtingen, past in de toekomstplannen van Bpost om het bedrijf om te vormen tot een "omni-commerce onderneming", klinkt het.

Bpost is op zoek naar extra inkomsten, "maar we willen ook inzetten op onze maatschappelijke rol", zegt Veerle Van Mierlo van Bpost. "Vooral in landelijke gemeenten waar inwoners minder toegang hebben tot andere basisdiensten, zou het postkantoor die rol kunnen vervullen. Eén en ander moet in de  komende vijf jaar onderzocht worden en eventueel ook concreet gemaakt worden."

Meest gelezen