Bas De Wilde

Kortrijk en Kuurne beveiligen sportcomplexen met camera's

De stad Kortrijk investeert ongeveer 84.000 euro om haar 7 sportcentra beter te beveiligen met 29 camera's. De omgeving van de gebouwen zal ook beter worden verlicht en de aanplanting van groen wordt opnieuw bekeken. 

Kuurne plaatste gisteren al 3 camera's bij hun jeugdcentrum. Nog dit jaar worden de camera's in Heule en in Bissegem geïnstalleerd. Ter Biezen in Bissegem krijgt 10 camera's, SC Mimosa  krijgt er 1,  in Heule 2, het complex aan het Lagaeplein en SC Wembley in Heule krijgen er elk 2, het SC Olympiadeplein in Marke 3, de SC Weimeersen in Rollegem 5 en de andere komen op SC Lange Munte. De firma RTS uit Ieper zal de camera's installeren. 

Feiten en gevoel

Sportcentrum Ter Biezen krijgt veel camera's, die worden nog dit jaar geïnstalleerd. Ter Biezen kreeg al inbrekers over de vloer. Voorzitter van damesvolleybalclub BIDAVO Francis Tanghe is blij met de investeringen: "Wij hebben hier de voorbije 3 jaar 3 inbraken gehad in onze cafetaria, waar er telkens heel wat schade was. Misschien zal de investering voor de stad nu duur zijn, maar op de lange termijn wordt dat een besparing. Want als je moet herstellen kost dat ook wat."

Naast die inbraken is er nog het probleem van het moeilijker te becijferen gevoel van onveiligheid. Francis Tanghe spreekt over hangjongeren en ziet dat ouders zich zorgen maken: "Er zijn heel wat ouders die met de meisjes tot aan de deur komen, omdat ze schrik hebben dat er eventueel  iets zou gebeuren. Er is gelukkig nog altijd niets echt gebeurd. Maar ja, mensen voelen zich niet veilig."

Privacy

Een probleem met de privacy is er niet, volgens schepen van sport Arne Vandendriessche (Open VLD): “De beelden worden bewaard op een server en kunnen een tijdlang bekeken worden, het is niet zo dat ze in realtime in de gaten gehouden worden door de mensen van de politie."

Bas De Wilde

Kuurne

Ook in Kuurne worden extra camera's geïnstalleerd. Kuurne behoort tot dezelfde politiezone als Kortrijk. De firma die in Kortrijk de camera's zal aanbrengen, heeft gisteren al 3 camera's geplaatst bij het jeugdcentrum van Kuurne. Daar zijn al regelmatig fietsen gestolen. Kuurne investeert in totaal 13.000 euro aan camera's bij het jeugdcentrum en ook nog op andere plaatsen van kleine criminaliteit in de gemeente. Het is een moeilijke tijd voor groepssporten nu, door corona, maar als het virus de wereld uit zal zijn, wordt sporten in Kortrijk en Kuurne een stuk veiliger. 

Meest gelezen