Drie loslopende Duitse herders bijten maltezer dood in Leopoldsburg: “Eigenaar niet capabel om honden te houden”

In Leopoldsburg hebben drie Duitse herders zondagmiddag een maltezer doodgebeten. Dat heeft de politie bevestigd. De eigenaar van de Duitse herders had zijn honden niet onder controle, en kon het voorval niet meer tegenhouden. Hondengedragstherapeute Sara Van Lindt vindt dat de eigenaar het recht om honden te houden moet verliezen.

Afgelopen zondag ging een vrouw met haar hondje Snoopy wandelen. Die wandeling liep echter volledig mis. Drie niet-aangelijnde Duitse herders vielen haar en haar maltezer aan. De vrouw was zo geschrokken dat ze de leiband losliet en naar het dichtstbijzijnde huis liep. Ze moest machteloos toekijken hoe het hondje verscheurd werd.

Volgens Eric Cenens van de politiezone Kempenland was het incident aanvankelijk snel opgelost. “De twee partijen zouden onderling een regeling hebben getroffen. Er werd dus geen klacht ingediend.” Maar het baasje van Snoopy is beginnen te twijfelen na het lezen van enkele Facebookberichten. Het gezin diende dinsdagmiddag dan ook een klacht in bij de politie. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Boetes werken niet

Volgens Sara Van Lindt van het Hondengedragscentrum Limburg in Hasselt was dit voorval nooit gebeurd als de honden goed opgevoed waren. “Indien er sprake is van een goede opvoeding waarbij de honden gesocialiseerd worden met andere, dan heb je deze problemen niet.” Daarom vindt Van Lindt ook dat deze eigenaar niet capabel is om honden te houden. “Het baasje moet geweten hebben dat de drie Duitse herders niet sociaal waren. Ervoor zorgen dat hij geen honden meer mag hebben, lijkt me dan ook een gepaste straf. Gewoonweg een fikse boete uitschrijven verhelpt het probleem niet”, besluit de hondengedragstherapeute.

Meest gelezen