Er komt een wandelbrug over de Zwarte Beek in Zichem

Er zal een wandelbrug aangelegd worden over de Zwarte Beek in Zichem. De brug ligt op het wandeltraject tussen de abdij van Averbode en de basiliek van Scherpenheuvel. En dus wordt het voor wandelaars en bedevaarders gemakkelijker om die route te volgen. 

De provincie Vlaams-Brabant heeft groen licht gegeven voor de aanleg van een wandelbrug over de Zwarte Beek in Zichem. Deze brug moet het traject voor wandelaars tussen de abdij van Averbode en de basiliek van Scherpenheuvel vergemakkelijken. De brug zal 9,40 meter lang zijn en maakt deel uit van het landschapsproject waarbij zeven waardevolle bedevaartswegen naar Scherpenheuvel worden gecreëerd.

Trage wegen

Door de aanleg van een brug over de Zwarte Beek kunnen twee trage wegen opnieuw verbonden worden met elkaar. "De brug zal een verbinding tussen de wandelwegen mogelijk maken waardoor wandelaars, als alternatief voor de drukke steenwegen, op een veilige en aangename manier door de natuur, Scherpenheuvel kunnen bereiken," zegt gedeputeerde Bart Nevens

Zichem-Averbode

De brug maakt ook deel uit van het traject Zichem-Averbode. Dit traject loopt vanaf de parking achter de Mariahal naar het noorden, via Zichem, richting Averbode. Tussen Scherpenheuvel en Zichem wordt de oude spoorbedding van ‘t Boemelke gevolgd. In Zichem sluit het tracé aan op de erfgoedwandeling en gaat zo richting Huize Ernest Claes. De route maakt doorheen het natuur- en landbouwgebied de verbinding met de abdijstraat in Averbode.

Meest gelezen