ETG Vzw

Feestelijke kersttram rijdt opnieuw door Gent tijdens eindejaarsperiode, zonder passagiers door corona

Tijdens de komende decemberweekends rijdt er opnieuw een feestelijk verlichte kersttram door Gent. Het is een initiatief van de erfgoedvereniging. De tram moet sfeer en gezelligheid brengen in deze donkere tijd maar zal dit jaar geen reizigers vervoeren door de coronacrisis.  

De feestdagen komen eraan en dat wil zeggen dat de kerstverlichting in vele steden intussen ophangt en voor sfeer probeert te zorgen. In Gent blijft het daar niet bij. Er zal vanaf komend weekend een feestelijk verlichte kersttram rondrijden om bij te dragen een de passende sfeer.  De voorbije jaren was de tram er ook al te zien. Toen mochten er passagiers meerijden. Dit jaar blijven de tramdeuren gesloten om geen onnodige risico’s te nemen tijdens de coronapandemie. 

De blauwe tram die helemaal bekleed is met kerstverlichting is een oude tram van de voormalige MIVG. De tram zal volgend weekend en het weekend daarna rondrijden tussen 17.00u en 21.30u ’s avonds. De organisatoren hoopt zo de avondwandeling van heel wat Gentenaars wat vrolijker te maken. 

ETG Vzw
kasto80

Meest gelezen