ROBIN UTRECHT

Inwoners Oudenaarde kunnen warme boodschap voor elkaar achterlaten op grote kerstborden in alle deelgemeenten 

De stad Oudenaarde en enkele feestcomités voorzien in de binnenstad en alle deelgemeenten grote borden waar inwoners warme boodschappen voor elkaar kunnen opschrijven. "Het initatief komt van de bevolking zelf en is overal enthousiast opgepikt", klinkt het bij de stad. 

Het feestcomité van de Oudenaardse deelgemeente Edelare wilde dit vreemde coronajaar afsluiten met een bijzondere actie. Het vroeg de stad de toestemming om een groot boodschappenbord te mogen plaatsen waar inwoners kerstwensen voor elkaar kunnen achterlaten. Oudenaarde vond dat zo een goed idee dat het ook de andere feestcomités warm maakte om een bord te plaatsen. En dat heeft succes want binnenkort prijken de borden overal in de stad en haar deelgemeenten. 

Iedereen kan met stift kerstwens komen schrijven, tot de borden helemaal vol staan

John Adam (Open VLD), schepen Oudenaarde

"De borden komen in alle deelgemeenten op toegankelijke plaatsen. Ze zijn speciaal ontwerpen om er met een stift tekst op te schrijven. De borden zijn niet afwasbaar, dus de boodschappen blijven gewoon staan tot er echt geen plaats meer is. Het zijn grote exemplaren, dus er is wel wat ruimte", lacht schepen John Adam (Open VLD). Vanavond om 18.00u wordt het allereerste kerstbord voorgesteld. 

kasto80

Meest gelezen