JDM

Janne Michels uit Ronse wordt Red Reporter: “Misschien kom ik wel in de kleedkamer van de Rode Duivels of de Red Flames?”

Janne Michels uit Ronse is 21 en wordt Red Reporter. Ze was de beste van alle Vlaamse socialemediatalenten die de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en Proximus zagen passeren. Samen met Amine Serock aan Franstalige kant mag ze op sociale media verslag uitbrengen van het Europees Kampioenschap voetbal, zowel van de Rode Duivels als van de Red Flames. 

Janne uit Ronse begon in september aan de talentenjacht en moest 5 intensieve video-opdrachten doen. Aan Vlaamse kant was zij de beste. Samen met Amine uit Brussel zal ze de voetbalfans dichter bij de EK-voetbalhelden brengen met creatieve en sfeervolle videoverhalen. Ze worden dus Red Reporters: fanreporter of virtuele twaalfde vrouw en man. Ze zullen met videoverhalen vanop de eerste rij verslag uitbrengen van alle matchen in de Europese Kampioenschappen van de Rode Duivels volgend jaar en van de Red Flames in 2022.

Ik werd altijd spontaan blij toen ik je video’s zag, het was één en al enthousiasme

Jurylid

Janne troonde boven de andere Vlaamse kandidaten uit door haar enthousiasme, zegt een jurylid: “Ik werd altijd spontaan blij toen ik je video’s zag. Vanaf de eerste ronde tot de finale was je één en al enthousiasme.”

"De opdracht was vooral filmpjes maken”, zegt Janne bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Ik maakte er bijvoorbeeld één dat toont hoe ik van mijn ouders supporters van de Rode Duivels gemaakt heb. We moesten ook onszelf voorstellen, een creatief beeld maken van Chadli van tijdens het WK 2018 en een Instagram-post maken van de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Engeland. Ook de match van de Red Flames tegen Zwitserland moesten we creatief in beeld brengen voor de laatste ronde. Het moest allemaal snel gaan, we hadden strakke deadlines.”

Ik wil vooral meer aandacht voor vrouwen op en langs het veld
Janne Michels, Red Reporter

Janne studeert journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent. Maar haar taak zal meer omvatten dan alleen maar verslag uitbrengen, zegt ze: “We moeten de tussenpersoon zijn tussen de nationale teams en de supporters, we moeten die connectie sterker maken. En daarbij wil ik ook genoeg aandacht geven aan de vrouwen: zowel op als langs het veld. Want nu is de aandacht voor vrouwen in de sportwereld volgens mij te klein. Natuurlijk moeten we ook verslag uitbrengen tijdens de wedstrijddagen.”

(Lees verder onder de foto)

JDM

Janne en Amine kregen een Rode Duivel/Red Flames-shirt met hun naam, “een hele eer”, zegt Janne. “Maar het zal vooral een mooie ervaring worden de komende twee jaar. Volgend jaar is er het EK voor de Rode Duivels in verschillende Europese steden. En in 2022 moeten we dan naar Qatar voor het WK van de Red Flames. Maar we weten pas later hoe het concreet allemaal zal lopen."

kasto80

Meest gelezen