"Kerst met 11 miljoen": samenwerking tussen vier televisiezenders moet alle Belgen samenbrengen op kerstavond

Op kerstavond kan u op vier zenders tegelijkertijd kijken naar de televisieshow"Kerst met 11 miljoen". Eén, VTM, La Une en RTL-TVI willen alle 11 miljoen Belgen op die manier samen een hart onder de riem steken tijdens deze vreemde eindejaarsdagen. Op Eén presenteert Danira Boukhriss Terkessidis de show.

De feestdagen zullen er dit jaar anders uitzien dan normaal. Geen grote familiefeesten of eindejaarsetentjes met vrienden: iedereen viert in zijn of haar eigen bubbel. Om toch een gevoel van verbondenheid te creëren, zenden Eén, VTM, La Une en RTL-TVI een grote kerstspecial uit.

Er zullen optredens zijn van verschillende Belgische artiesten zoals Hooverphonic, Axelle Red, Lous and The Yakuza, Jasper Steverlinck en Typh Barrow, Scala en Clouseau. Bijzondere locaties verspreid over het hele land vormen het decor voor hun optredens.

Overal lichtjes

De optredens zullen afgewisseld worden met luchtbeelden van een prachtig verlicht België. De rode draad door de show is licht als teken van verbondenheid. 

Tijdens het programma zal er aan de kijkers gevraagd worden om een extra lichtje te doen branden of een kaarsje aan te steken voor wie je wil bedanken of gedenken, of wie in jouw ogen extra aandacht verdient. 

Ook de koninklijke familie zal als blijk van steun een lichtje doen branden. De traditionele kersttoespraak van de koning volgt meteen na de uitzending van het programma.

Herdenkingsmoment voor de corona-slachtoffers

Er zal ook tijd gemaakt worden voor  een nationaal herdenkingsmoment voor alle corona-slachtoffers. Daarnaast is er plaats voor getuigenissen van mensen die in volle coronacrisis het land draaiende hebben gehouden of zich voor anderen hebben ingezet.

Het programma maakt deel uit van "België. Eigenzinnig, fenomenaal", een campagne van de federale overheid om een boost te geven aan het imago van ons land.

"Kerst met 11 miljoen": op kerstavond, 24 december, van 18 uur tot 19 uur op Eén, VTM, La Une en RTL-TVI.

Meest gelezen