KTA Brugge

KTA Brugge bezorgt leerlingen ontspanning met eigen “The masked singer”: “Ze lieten ons weten dat ze het echt lastig hebben”

De middelbare school KTA Brugge organiseert op Facebook een eigen versie van het populaire VTM-programma “The masked singer”. De leerlingenbegeleiders vonden dat ze nog iets meer konden doen dan de studenten enkel online te helpen bij het studeren.

Bij de leerlingenbegeleiding van KTA Brugge liepen na de herfstvakantie veel berichten binnen van scholieren die het lastig hadden. Ze dachten er over na hoe ze hun leerlingen online ontspanning konden bieden.

Ontspanning op donderdagavond

Elke donderdagavond om 20.00 uur is er een nieuw duel te zien op Facebook. Leerlingen en leerkrachten kunnen raden wie er verborgen zit achter de maskers en kunnen ook stemmen voor hun favoriet. De optredens zijn mooi in beeld gebracht door leerkrachten van de studierichting "Art & Design".

Leerkracht Tamara Steyaert kwam met het idee om dit te organiseren. “Alle personeelsleden kregen een uitnodiging om hun zangtalent te tonen. 8 collega’s stelden zich kandidaat. We kozen er 6 uit voor 3 duels. Het zijn zeker niet enkel leerkrachten”, zegt Steyaert geheimzinnig.

Geheimzinnige kostuums

Ook in het KTA deden ze hun best om de geheime zangers in een mooi kostuum te steken. “Er is onder andere een koning en een heks. Ze zijn echt onherkenbaar”. Steyaert was verrast door het zangtalent van sommige collega’s. “Maar iemand bewerkt het digitaal ook allemaal een beetje”, lacht ze. “Na de vakantie is er een finale. We willen het zolang mogelijk doortrekken, want het doet hen echt deugd”, besluit ze.

Meest gelezen