Foto: Coöperatie Hoogstraten

Leerlingen leggen kerstexamens af in loods van veiling in Hoogstraten

De veiling van Hoogstraten ontvangt deze dagen heel wat leerlingen van de middelbare school VITO. Zij zullen er hun examens afleggen. Door de coronamaatregelen konden de leerlingen niet in hun gewone klaslokalen blijven, omdat de ruimte groot genoeg moet zijn zodat ze ver uit elkaar kunnen zitten.

Zo’n 400 leerlingen van de middelbare school VITO uit Hoogstraten zijn woensdag gestart met hun kerstexamens. Dit jaar zullen ze die echter niet in hun vertrouwde klaslokalen afleggen, maar in een loods van de veiling van Hoogstraten. Door de coronamaatregelen is er voldoende ruimte nodig om de leerlingen uit elkaar te zetten en vandaar dat de school bij de veiling kwam aankloppen.

Op VITO worden jonge telers opgeleid die in de toekomst misschien producten aan ons leveren. Het is fijn dat we elkaar nu al kunnen helpen

Hans Vander Hallen, algemeen directeur veiling Hoogstraten

“De loods waar de leerlingen nu in zitten, gebruiken we doorgaans om lege verpakkingen in op te slaan die de producenten gebruiken om hun producten in te stoppen”, zegt Hans Vander Hallen, algemeen directeur van de veiling. “We hebben die verpakkingen aan de kant geschoven, tafeltjes gezet en de school heeft ook verwarming voorzien.”

Tomaten

Dat de school bij de veiling kwam aankloppen is niet toevallig. “Op de school worden jonge telers opgeleid die in de toekomst misschien producten aan ons leveren. Het is fijn dat we nu al met hen kunnen samenwerken en dat we elkaar kunnen helpen in deze moeilijke tijden.”

De leerlingen worden dan ook extra in de watten gelegd. “Bij aankomst hebben we wat tomaatjes voor hen voorzien. Dat zijn wat extra vitamientjes om goed aan het examen te kunnen beginnen”, aldus Vander Hallen

 

Meest gelezen