VRT NWS

Leopold Lippens heeft leukemie: "Maar ik blijf verder werken als burgemeester van Knokke-Heist"

Burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens maakte bekend dat hij leukemie heeft, bloedkanker. Hij worstelt er al mee sinds begin dit jaar, maar wou er niet over praten. Hij werkte verder, maar in november werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Na een verblijf van 6 weken gaat het met de ziekte de goede kant uit.

In november liet Leopold Lippens (Gemeentebelangen) weten het een tijdje kalmer aan te doen door gezondheidsproblemen. Zijn eerste schepen nam een deel van zijn taken over. Meer details daarover wou hij toen niet geven. “Een privékwestie”, klonk het. Maar in zijn gemeente gingen de wildste geruchten rond. “Ik werd zelfs doodverklaard”, zegt hij. Daarom besloot hij om er nu open over te praten.

Nog veel plannen

De burgemeester lag 6 weken in het ziekenhuis. “Mijn immuniteit was te fel verzwakt. Gelukkig sloeg de behandeling aan. Ik ben daardoor fysiek nog wat vermoeid, maar mentaal voel ik me prima. De ziekte gaat de goede kant uit, dus blijf ik verder werken. Ik heb veel tijd gehad om na te denken. Ik heb nog veel plannen met Knokke-Heist”, zegt hij.

Het is niet de eerste keer dat de 79-jarige graaf ernstige gezondheidsproblemen heeft. In 2015 onderging hij een zware hartoperatie en in 2017 kreeg hij een pacemaker. 

Meest gelezen