Ondergrondse parking in Grimbergen moet parkeerproblemen aanpakken

In Grimbergen komt er een ondergrondse parking aan de parking onder het Prinsenbos. Dat is nodig want in het centrum zijn er te weinig parkeerplaatsen voor de toekomstige plannen van de gemeente.

De gemeente heeft heel wat plannen. Zo gaat het OCMW op termijn verhuizen naar het gemeentehuis, en dus zal er daar meer personeel werken. Maar ook de abdij is bezig met de ontwikkeling van een belevingscentrum met een eigen bier. En ook daar voorziet Grimbergen veel volk.  Om dan nog maar te zwijgen over de middenstand, want ook zij zijn vragende partij voor meer parkeergelegenheid. De gemeente gaat daarom op zoek naar een 150-tal extra parkeerplaatsen die ze ondergronds willen maken onder de huidige parking aan het Prinsenbos.

"Het is de bedoeling om de bestaande parking te houden zoals die vandaag is, en daar niets aan te veranderen, maar wel om ondergronds te gaan", zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). "Met een ondergrondse parking denken we zeker dat we zo'n 150 parkeerplekken kunnen creëren." De gemeente gaat nu op zoek naar een bedrijf dat de parking wil betalen en uitbaten. Als alles vlotjes verloopt, kan de parking eind 2022 open gaan.

Meest gelezen