Recordomzet voor veiling van Hoogstraten: "Bijna 2 kilo aardbeien per persoon dit jaar"

De veiling van Hoogstraten zal dit jaar een recordomzet optekenen. "We gaan bijna 20 procent meer omzet draaien in vergelijking met vorig jaar", zegt directeur Hans Vander Hallen op Radio 2 Antwerpen. "De consumptie van aardbeien is op een spectaculaire manier gestegen. We aten bijna 2 kilo per persoon." 

Voor de veiling in Hoogstraten was het afgelopen jaar naar eigen zeggen een goed jaar, want het bedrijf is op weg naar een recordomzet. Die zal bijna 20 procent hoger zijn dan vorig jaar: 285 miljoen euro tegenover 242 miljoen. 

Maar dat wil nog niet zeggen dat het ook voor de telers van groenten en fruit een goed jaar was: "Dan moet je ook gaan kijken naar productiekost en dus personeelskosten en kosten voor energie en zo", legt Hans Vander Hallen, de directeur van de veiling in Hoogstraten, uit. "En dat kan nog wel eens een ander verhaal zijn."

"Door COVID zijn mensen meer thuis gebleven"

Wat aardbeien betreft, waar Hoogstraten zo bekend voor is, was het in elk geval een goed jaar. "Dat kunnen we niet ontkennen. De aarbeienprijzen zijn goed geweest en het gemiddelde verbruik van aardbeien is spectaculair gestegen, tot bijna 2 kilo per persoon. Dat is al veel meer dan vroeger, maar het kan nog altijd beter denken we."

Wellicht zat COVID er wel voor iets tussen, denkt Vander Hallen: "Mensen zijn meer thuis gebleven en hebben dus veel gekocht in de lokale winkels."

Meest gelezen