AZ Sint-Jan Brugge

Tijdelijke opnamestop in AZ Sint-Jan Brugge: "Eerst interne corona-uitbraak onder controle krijgen"

Om het stijgend aantal COVID-19-infecties binnen het ziekenhuis in te dijken, heeft het AZ Sint-Jan in Brugge beslist om vanaf vandaag geen geplande opnames meer toe te laten. De opnamestop geldt tot maandag 14 december 2020. "Dringende operaties en kankerbehandelingen kunnen wel nog doorgaan", zegt algemeen directeur Hans Rigauts.

Het ziekenhuis wordt enerzijds geconfronteerd met een stijgend aantal interne infecties en anderzijds met een toenemend aantal COVID-19- opnames. Daarom worden alle geplande opnames tijdelijk geannuleerd. "We stellen vast dat we toch een aantal patiënten intern besmet hebben, vooral op de geriatrische afdeling. Ook het aantal COVID-19-patiënten via spoed neemt toe", zegt algemeen directeur Hans Rigauts. "We hadden een dalende trend verwacht, maar bij ons is dat niet het geval. Ik heb vandaag 90 COVID-19-patiënten in het ziekenhuis. We willen vermijden dat die infecties zich verder uitbreiden. Daarom willen we het weekend overbruggen. Dat is eigenlijk de reden waarom we tot maandag niet-dringende operaties afgelasten."

"Uiteraard blijven dringende opnames en semi-dringende opnames mogelijk. Ook kankerbehandelingen en ambulante consultaties en activiteiten kunnen nog steeds plaatsvinden", klinkt het.

Afspraak?

Patiënten die in deze periode een afspraak voor een geplande opname hadden, zullen gecontacteerd worden door het ziekenhuis.

Meest gelezen