© Cor Vos Fotopersburo-Video ENG Postbus 210 3190 AE Hoogvliet Nederland 0653119028 -www.corvospro.com fotodesk@corvospro.com

Victor Campenaerts over het WK e-Racing: "Ik fiets mee vanuit mijn paincave"

Vanmiddag vindt het WK e-Racing plaats voor wielrenners. Dat wil zeggen fietsen op de rollen via het populaire platform Zwift. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts is een van de Belgische deelnemers. "Mijn koersfiets staat in mijn paincave", zegt hij op Radio 2 Anwerpen.

"Vanmiddag zal ik een uur lang het beste van mezelf geven op de rollen", zegt wielrenner Victor Campenaerts. De Antwerpenaar is één van de Belgische deelnemers aan het WK e-Racing. "De wedstrijd vindt plaats via het popualire online-fietsplatform Zwift. Gaat het bergop, dan krijgen mijn wielen meer weerstand van de rollen. Gaat het bergaf, dan moet ik zelfs niet trappen." Ook aan het visuele aspect is  gedacht. "Als ik fiets zie ik voor mij op het scherm het landschap en het parcours zoals in een videogame."

Virtuele Vocsnor

Ook de renners zelf zien er in Zwift waarheidsgetrouw uit. "Het is een beetje zoals in het computerspel The Sims", zegt Campenaerts. "Je kan je eigen computerpersonage vormgeven. De virtuele Victor heeft dus ook een snor en rijdt op identiek dezelfde fiets als ik." Die fiets van Campenaerts wordt tijdens de wedstrijd constant gefilmd. "Valsspelen is uit den boze. In mijn appartement heb ik trouwens een paincave. De plek waar ik pijn lijd op mijn fiets op de rollen."

Belgisch goud?

Campenaerts is de fiere houder van het Werelduurrecord op de fiets. Is een koers van een uur op de rollen dan in zijn voordeel? "Op de weg ben ik heel goed in het tijdrijden maar vandaag heb ik geen al te hoge verwachtingen. Een koers op de rollen is echt een aparte discipline", aldus de Vocsnor. "Maar onze Belgische selectie heeft een grote kans om de titel binnen te rijven. Ik denk dan vooral aan Lennert Teugels. Een verdienstelijke renner op de weg en bovenal een echte rollenspecialist."

Het WK e-Racing met Campenaerts kan je vanmiddag live volgen op Canvas vanaf 15 uur.

Meest gelezen