350 leerlingen van Sint-Gummaruscollege in Lier kunnen examen niet afleggen na dreigtelefoontje

Zo'n 350 leerlingen van het Sint-Gummaruscollege in Lier hebben vanmiddag geen examen kunnen afleggen na een telefonische bommelding. De school en enkele huizen ernaast werden ontruimd, maar er werd niets gevonden. De dader riskeert een celstraf, zware boetes en zal mogelijk ook de kosten van de hulpdiensten moeten betalen. 

Toen de valse melding via de telefoon binnenkwam, waren er zo'n 40 mensen aanwezig op de school. Het waren leerkrachten en leerlingen die aan het studeren waren voor de examens. Ook de huizen naast de school werden ontruimd. Maar daarnaast waren er ook zo'n 350 leerlingen naar de school onderweg om een examen af te leggen. Alle examens werden afgelast.

"De leerlingen die nog op komst waren, zijn preventief naar huis gestuurd", zegt Magalie Derboven van de politie in Lier. "Ondertussen was ook Dovo in kennis gesteld en de federale politie kwam met drie explosievenhonden de school doorzoeken, maar dat leverde niets op."

Zware straffen

De politie is een onderzoek gestart naar de dader. Mogelijk gaat het om een leerling van de school. De directie overlegt momenteel met de leerkrachten om te kijken wanneer de geannuleerde examens ingehaald kunnen worden. 

Op valse bommeldingen staan strenge straffen. Daders kunnen veroordeeld worden tot 2 jaar cel, boetes en riskeren ook alle kosten te moeten betalen voor de inzet van de hulpdiensten.

Meest gelezen