Archieffoto
Pixabay

Aantal diefstallen uit auto’s in politiezone Minos neemt sterk toe: “Laat geen waardevolle spullen achter”

De voorbije twee maanden is het aantal diefstallen uit auto’s in de politiezone Minos sterk toegenomen. Het gaat dan om Boechout, Borsbeek, Mortsel, Wijnegem en Wommelgem. “Ook in de rest van de provincie Antwerpen horen we dat het aantal diefstallen uit wagens toeneemt”, zegt Sven Verbaenen van de politiezone Minos. De politie onderzoekt de zaak.

“In november en december hebben we een sterke stijging van het aantal inbraken in auto’s in onze politiezone vastgesteld”, zegt Sven Verbaenen van de politiezone Minos die de gemeenten Boechout, Borsbeek, Mortsel, Wijnegem en Wommelgem omvat. “We horen van collega’s in andere politiezones dat over heel de provincie Antwerpen het aantal diefstallen uit wagens is toegenomen.” Een verklaring heeft de politie nog niet, maar de zaak wordt onderzocht.

Tips

De politie raadt iedereen aan om waakzaam te blijven. “Als je iets verdachts ziet, meld je dat best meteen via het noodnummer 101 of via het telefoonnummer van de politiezone waar je woont. Laat ook geen waardevolle spullen in je auto achter”, vult Verbaenen nog aan. “Check ook zeker of je auto wel goed op slot is. Bestuurders met een autosleutel waarbij het contact tussen die sleutel en het voertuig niet vereist is, bewaren die sleutel best zo ver mogelijk van de straatkant. Voor alle veiligheid steek je hem ook beter in een doosje.”

Meest gelezen