Hunter en Joe Biden

Amerikaanse overheid onderzoekt belastingen Hunter Biden

De Amerikaanse overheid onderzoekt de belastingen van Hunter Biden, de zoon van de verkozen Amerikaanse president Joe Biden. Dat heeft Hunter Biden meegedeeld in een verklaring, via het transitieteam van zijn vader. De Amerikaanse president Donald Trump had Biden al herhaaldelijk tijdens zijn verkiezingscampagne beschuldigd van corruptie. De zoon zelf heeft er vertrouwen in dat hij "wettelijk en correct" heeft gehandeld. 

Hunter Biden neemt de zaak ernstig, maar heeft er vertrouwen in dat een objectief onderzoek zal uitwijzen dat hem niets te verwijten valt, klinkt het. "Ik ben ervan overtuigd dat een professionele en objectieve beoordeling van deze kwestie zal aantonen dat ik mijn zaken wettelijk en correct heb afgehandeld." Hunters advocaat zou een dag eerder ingelicht zijn over het onderzoek.

Beschuldigingen corruptie

President Trump nam Hunter Biden herhaaldelijk op de korrel tijdens zijn verkiezingscampagne. Zo uitte Trump zware beschuldigingen van corruptie tegen Hunter en Joe Biden, die vicepresident was van 2009 tot 2017. Aanleiding waren Hunter Bidens activiteiten in Oekraïne en China. Van 2014 tot 2019 had Hunter Biden een lucratieve functie in de raad van toezicht van het Oekraïense gasbedrijf Burisma.

"Lastercampagne"

Verkozen president Joe Biden heeft de beschuldigingen tegen zijn familie altijd als een lastercampagne afgedaan. In een aparte verklaring zegt Biden dat hij trots blijft op zijn zoon. Hunter Biden stond voor grote uitdagingen "met inbegrip van de kwaadaardige persoonlijke aanvallen van de jongste maanden". Zijn zoon zou daar sterker uitgekomen zijn.

Joe Biden wordt op 20 januari ingezworen als president van de Verenigde Staten. 

Joe Biden en zijn zoon Hunter Biden

Meest gelezen