Videospeler inladen...

"Grote kans" dat Verenigd Koninkrijk geen handelsakkoord met Europese Unie bereikt, zegt Britse premier Boris Johnson

Volgens de Britse premier Boris Johnson is er een "grote kans" dat het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie geen handelsakkoord zullen bereiken. Toch gaan de gesprekken daarover door. Eerder zei voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen dat de beslissing "eind dit weekend" zal vallen.

Volgens de Britse premier moeten bedrijven en gewone mensen zich nu voorbereiden op een uitstap zonder handelsakkoord. Hoewel de onderhandelingen met de EU inderdaad nog doorgaan tot volgende zondag "zijn we er nog lang niet" volgens Boris Johnson.

Gisteravond had hij een ultiem onderhoud met Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Maar dat gesprek leidde niet tot een doorbraak. Johnson zegt nu dat de Britse onderhandelaars bereid zijn een flink tandje bij te steken en dat hij zelf desnoods bereid is om indien nodig naar Parijs of Berlijn te komen.

De Britse premier herhaalt dat het Verenigd Koninkrijk niet kan worden verplicht om een soort tweelingbroer van de 27 EU-landen te worden. Hij zegt dat zijn land zich moet voorbereiden op de "Australische optie", waarbij er geen handelsverdrag met de EU is.

Bekijk hier meer uitleg over de brexit van onze reporter Willem Van Mullem in "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen