Eerste commerciële vlucht met Boeing 737 MAX in 20 maanden

In Brazilië is voor het eerst sinds maart 2019 een commerciële vlucht met een Boeing 737 MAX uitgevoerd. Het toestel van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Gol steeg woensdagochtend op in Sao Paulo en landde een uur en vijftien minuten later in Porto Alegre. Bijna negen op de tien stoelen waren bezet.

Vorige week voerde American Airlines al de eerste passagiersvluchten uit met de Boeing 737 MAX sinds het type vliegtuig wereldwijd aan de grond was gezet na twee dodelijke crashes. Bij de vlucht van vorige week ging het om vluchten met journalisten en andere genodigden, als deel van een charmeoffensief om het vertrouwen in het vliegtuig te herstellen.

De 737 MAX werd in maart 2019 wereldwijd aan de grond gezet, nadat er op enkele maanden tijd twee toestellen waren gecrasht. Dat was in Indonesië en Ethiopië. Daarbij kwamen 346 mensen om het leven. Sindsdien is er een reeks aanpassingen aan het toestel doorgevoerd en hebben piloten extra opleidingen moeten volgen.

Meest gelezen