Orange Pictures

FrieslandCampina wil vestiging in Genk sluiten, 211 jobs bedreigd

FrieslandCampina wil eind volgend jaar zijn kaasverpakkingsfabriek in Genk sluiten. Daardoor zijn 211 banen bedreigd. Het personeel is over de plannen ingelicht en het informatie- en consultatieproces is formeel gestart, laat het Nederlandse zuivelbedrijf weten.

In de Genkse Yoko Cheese-fabriek wordt kaas verpakt. FrieslandCampina wil zijn kaasverpakkingsactiviteiten echter concentreren in twee Nederlandse vestigingen, in Wolvega en Leerdam. 

"Ik besef dat het voornemen om afscheid te nemen van onze vestiging in Genk hard aankomt", laat Hans Meeuwis, hoofd van de afdeling Dairy Essentials weten in een persbericht. "Vanuit de onderneming zullen we in het geval van sluiting onze medewerkers ondersteunen bij het zoeken naar ander werk."

1.000 banen in totaal

FrieslandCampina had een maand geleden al aangekondigd dat het kosten wilde besparen en tegen het einde van 2021 ongeveer duizend arbeidsplaatsen zou schrappen, grotendeels in Nederland, België en Duitsland. De zuivelreus reorganiseert naar eigen zeggen onder druk van de directe en indirecte gevolgen van de coronapandemie.

In ons land werken momenteel zowat 1.200 mensen voor FrieslandCampina, behalve in Genk in productievestigingen in Aalter, Bornem, Lummen en een commerciële zetel in Destelbergen bij Gent.

De woordvoerster van het bedrijf in België sluit bijkomende besparingen niet uit. "Wij evalueren en optimaliseren continu onze activiteiten. We kunnen niet uitsluiten dat er nog verdere herstructureringen zullen volgen."

Meest gelezen