AZ Delta

Gabriella (101) en Oscar (94) uit Izegem vieren 70 jaar huwelijk op covidafdeling: “Als ze samen zijn, zijn ze altijd gelukkig”

Gabriella Wylin (101) en Oscar Van den Driessche (94) uit Izegem hebben hun 70-jarig jubileum op de covidafdeling van het AZ Delta in Roeselare gevierd. Beiden raakten besmet met het coronavirus, maar stellen het nu vrij goed. Ze konden het niet vieren met hun familie, maar het ziekenhuispersoneel bezorgde hen wel een mooie dag.

Gabriella Wylin (101) en Oscar Van den Driessche (94) uit Izegem raakten beiden besmet met het coronavirus. “Het zag er even niet goed uit”, zegt kleindochter Peggy Van den Driessche uit Ledegem. “Nu stellen ze het goed, maar we hebben toch enkele momenten gehad waarop we dachten dat we ze gingen verliezen.”

Vieren zonder familie

Het echtpaar keek voor hun jubileum al jaren uit naar een groot familiefeest met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Dat is nu niet mogelijk, er kon zelfs niemand van de familie bij zijn. “Dat is jammer, maar als ze samen zijn, zijn ze altijd gelukkig”, zegt Van den Driessche.

Het team van de covidafdeling in AZ Delta liet de dag niet zomaar voorbij gaan. Ze zorgden voor ballonnen, taart en een kaartje. De kleindochter stuurde een boeketje bloemen. “Ik mag ze niet zien bij zo’n speciale verjaardag, maar ik denk dat het beter is dat we nog even wachten. Ook zij hadden iets anders in gedachten, maar ze zijn wel samen. En dat is echt het enige wat telt voor hen.”

Meest gelezen