Bedrijf “Resto Chez Moi“ levert kerstmaaltijd van Piet Huysentruyt aan huis bij minderbedeelden in Gent

De bezoekers van Centrum Algemeen Welzijnswerk De Schreiboom in Gent krijgen op kerstdag een sterrenmaaltijd aan huis geleverd. Het platform Resto Chez Moi werkte hiervoor samen met chef Piet Huysentruyt.

Op kerstdag krijgen de bezoekers van De Schreiboom in Gent een 4-gangenmenu aan huis geleverd. De maaltijdbox is een initiatief van Resto Chez Moi. Dat is een bedrijf dat maaltijden van restaurants aan huis levert en ook voor de passende omkadering zorgt. Voor kerstdag riep het bedrijf de hulp in van sterrenchef Piet Huysentruyt.

Ook in deze moeilijke periode moeten we zorg blijven dragen voor mensen die minder geluk hebben gehad in het leven

Pieter Mostaert, Resto Chez Moi

“De coronacrisis is ongelofelijk zwaar voor ons land en iedereen heeft het er moeilijk mee”, vertelt Pieter Mostaert van Resto Chez Moi. “Ook in deze periode mogen we de mensen niet vergeten die minder geluk hebben gehad in het leven. Op deze manier hoop ik dat we een aantal mensen toch een mooi kerstfeest kunnen bezorgen.” 

4 gangen

De bezoekers zullen geen honger hebben op kerstdag, want de maaltijdbox van Resto Chez Moi bestaat uit 4 gangen. “Eerst krijgen ze 3 hapjes. Daarna volgt een voorgerecht van kreeft met oester en rode kool. Het hoofdgerecht is hertenkalf met bloemkool en ravioli van boschampignons. Afsluiten doen we met een spectaculair dessert: een kerstbal met chocolade-en yoghurtsmaak, mango, rode biet en peperkoek”, verklapt Mostaert. “Het is dus echt een feestmaal.” 

We hebben veel overlegd met Piet Huysentruyt om het menu op punt te stellen

Pieter Mostaert, Resto Chez Moi

Het zijn de koks van Resto Chez Moi die alles klaarmaken, maar het menu werd ontwikkeld door Piet Huysentruyt. “Hij heeft vanuit Zuid-Afrika zijn recepten doorgegeven. Vervolgens hebben we heel veel met elkaar gebeld. Uiteindelijk zijn we tot een resultaat gekomen waar we heel tevreden over zijn.”

Filmpje met handleiding

Op kerstdag zal Resto Chez Moi samen met de vrijwilligers van het CAW de kerstmaaltijden aan huis brengen. “Dat zal uiteraard coronaveilig gebeuren”, verzekert Mostaert. “Het eten is klaargemaakt, maar ze zullen ook een aantal dingen zelf moeten doen. Om te helpen zit er bij de box ook een QR-code. Via die code komen ze bij een filmpje van Huysentruyt terecht waarin hij uitlegt hoe mensen het menu moeten bereiden en dresseren. Zo worden ze geholpen door een echte sterrenchef.”

Meest gelezen