Hasselt voert zone 30 in in alle wijken binnen grote ring

De stad Hasselt plant om volgend jaar zone 30 in te voeren in alle woonwijken die binnen de grote ring liggen. Dat schrijft Het Belang van Limburg.  De grote invalswegen tussen de grote en kleine ring vallen daar niet onder, dat zijn gewestwegen.  

Die zone 30 is volgens de stad een groot voordeel. "We denken dat dit een maatregel is die de verkeersveiligheid in de woonwijken ten goede", zegt schepen van mobiliteit Marc Schepers (RoodGroen+). "Dat is beter voor voetgangers en fietsers en op die manier kunnen we ook het sluipverkeer beter weghouden."

Wijk per wijk onder de loep

Wijk per wijk zal bekeken worden welke extra maatregelen genomen kunnen genomen om het straatbeeld meer geschikt te maken voor een zone 30. "We willen dat volgend jaar alle signalisatie in orde is", zegt Marc Schepers. "We zijn al bezig in de Heilig Hartwijk, maar we gaan ook naar Runkst en Katarina om aanpassingen te doen. Dat kan dan gaan over wegversmallingen, asverschuivingen of bomen."

Vanaf begin volgend jaar wordt ook de hele zone binnen de kleine ring fietszone. Dat is nu al zone 30, maar als het ook nog fietszone wordt, mag een automobilist een fietser niet meer voorbijsteken. 

Meest gelezen