Homejacking in Leuven: man stond gekneveld voor woonst, buurt slaat alarm

In Leuven is een man het slachtoffer geworden van een homejacking. Dat gebeurde in de Andreas Vesaliusstraat. De twee daders zouden zich uitgegeven hebben als technici die aan de gas- of elektriciteitsinstallatie moesten werken. 

De homejacking vond plaats op klaarlichte dag vertelt Sarah Callewaert van het Leuvense parket. "Rond half vier kreeg de politie de melding dat er een man, gekneveld in de deuropening van zijn woning stond. Volgens het slachtoffer hadden twee personen aangebeld  met de melding dat ze aan de meters moesten werken. Eens ze binnen waren werd de man bedreigd met een vuurwapen en een mes. Hij werd gekneveld met tape. De daders gingen er vandoor met geld en luxe-goederen. Het labo van de politie kwam ter plaatse om sporen te verzamelen.  De man was zwaar onder de indruk van de feiten en gaf al wel een eerste verklaring maar zal later vandaag nog ondervraagd worden. 

Onbekenden aan de deur? Vraag identificatie

Het is zeker niet de eerste keer dat criminelen toegang krijgen tot een woning door zich uit te geven voor bijvoorbeeld technici. Toch wil het parket nog niet vooruit lopen op het  onderzoek, al waarschuwt Sarah Callewaert wel. "We kennen de details nog niet, maar we roepen in ieder geval op om altijd voorzichtig te zijn als er onbekende mensen zich onverwacht aanbieden om te werken in je woning. Je vraagt best een identificatie voor je ze binnen laat."

Meest gelezen