Jongeren belagen politieagenten aan het station van Hasselt: 16-jarige opgepakt

Enkele jongeren hebben politieagenten belaagd aan het station van Hasselt, nadat zij een 16-jarige probeerden te fouilleren. Niemand raakte gewond, maar de jongen van 16 werd wel opgepakt.

Woensdagmiddag kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad verschillende meldingen binnen van overlast in de stationsomgeving van Hasselt. Tijdens enkele controles trok een geluid van knalvuurwerk de aandacht van een politieploeg. Deze ploeg wilde een 16-jarige controleren, maar hij verzette zich hevig. Enkele omstaanders probeerden de controle ook te verhinderen door de politiemensen te belagen. Er moest dan ook versterking ingeroepen worden van andere politieploegen.

De jongen van 16 werd opgepakt en er werd een GAS-pv opgesteld voor ordeverstoring. Er raakte niemand gewond. 

Meest gelezen