PHOTONEWS/Pieter-Jan Vanstockstraeten

Kerstfeest bij minister Frank Vandenbroucke (SP.A): "Ook voor mij zal het zonder kinderen en kleinkinderen zijn"

Nu de coronacijfers in ons land stagneren vraagt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) om vooral de bestaande maatregelen vol te houden. En dat wil meteen ook zeggen dat het kerstfeest thuis bij de minister er eentje wordt zonder kinderen en kleinkinderen. Dat vertelde hij vanmiddag bij Radio 2 Vlaams-Brabant.

Wat Frank Vandenbroucke denkt van die stagnerende cijfers? "Wel we moeten volhouden. De maatregelen en de inspanningen van de mensen werken. Als je ziet waar we een maand geleden stonden dan hebben we al  veel bereikt.  De boodschap is nu dat we moeten blijven volhouden en vooral dat we het lang moeten volhouden. " Over een mogelijke verstrenging wil Vandenbroucke zich niet  uitspreken: "We moeten die cijfers goed bestuderen en we gaan ze bespreken, volgende week in het overlegcomité met de verschillende regeringen."

Met Kerst zullen mijn vrouw en ik cocoonen. Geen groot feest dus, erg jammer.

Dat het een andere Kerst zou worden dan gewoonlijk, wisten we al langer. En hoewel de minister volledig achter de maatregelen staat, doet het ook bij hem en zijn gezin pijn: "Ik ga nu met mijn echtgenote Kerst vieren; we gaan cocoonen. Het is wel jammer, want toen mijn moeder nog leefde deden we een heel groot kerstfeest. Nu hebben mijn vrouw en ik die rol overgenomen en normaal gezien organiseren we zo'n feest met onze kinderen en kleinkinderen en daar kijken we elk jaar naar uit. Maar dat zal niet gaan, erg spijtig."

Meest gelezen