Google Street View

Mechelen breidt Kruidtuin uit met budget van 2,5 miljoen euro: "Duizenden vierkante meters open ruimte"

De stad Mechelen investeert zo'n 2,5 miljoen euro in de uitbreiding en aanpassing van de Kruidtuin. Met dat geld voorziet de stad een grotere speelzone en meer open ruimte. Ook zal het een historische muur restaureren en enkele oude gebouwen afbreken. "Het gaat om duizenden vierkante meters die we zo kunnen openmaken", zegt de bevoegde schepen Patrick Princen (Groen). 

In Mechelen wordt de Kruidtuin aangepast en uitgebreid. Daarvoor maakt de stad een bedrag van zo'n 2,5 miljoen euro vrij. De afgelopen jaren is de tuin al flink vernieuwd en nu is het tijd voor de volgende fase. Er zullen enkele oude gebouwen afgebroken worden en er komt een grotere speeltuin. Ook wordt een historische muur volledig gerestaureerd. 

"Het is een grote zone die vrij onbekend is voor heel wat Mechelaars, want ze zit verstopt achter struikgewas", legt schepen Patrick Princen uit. "De gebouwen die er staan zijn versleten en horen eigenlijk niet thuis in het park. Het gaat om duizenden vierkante meters die we zo kunnen openmaken." De diensten die nog in de huidige gebouwen zitten, zullen gecentraliseerd worden in een nieuw en kleiner gebouw aan de rand van het park. 

We zien in de huidige coronatijden hoezeer mensen genieten van parken en tuinen

Patrick Princen, schepen van Parken en Stadstuinen (Groen)

Door de vernieuwingen zal de weg naar de achterliggende school ook worden opengemaakt. Het park zal over meer open ruimte beschikken en de parkoppervlakte wordt zo groter. Dat is belangrijk, vindt de schepen. "We zien in de huidige coronatijden hoezeer mensen genieten van parken en tuinen", aldus Princen.

De werken zullen worden uitgevoerd in de winter van volgend jaar. Het park zou zo klaar moeten zijn tegen de lente van 2022. 

Meest gelezen