Melle zoekt naar profploeg voor ontslagen lokale held Laurens De Vreese

De inwoners van Melle zijn via Facebook een zoektocht gestart naar een nieuwe profploeg voor wielrenner Laurens De Vreese. De lokale held kreeg deze week te horen dat hij na zes seizoenen weg moet bij Worldtourploeg Astana. "Het is het moment om als inwoner van Melle deze man een hart onder de riem te steken", zegt initiatiefnemer Frederik De Vuyst.

"Een betrouwbare knecht en een ervaren wegkapitein zijn slechts enkele van Laurens' kwaliteiten", loofde Astana deze week nog Laurens De Vreese. "Het waren heel grappige tijden met de beste rapper van het peloton." Toch kreeg de 32-jarige meesterknecht deze week te horen dat er na zes seizoenen geen plaats meer voor hem is bij de blauwe formatie van Aleksander Vinokoerov. "Een klap", noemde hij het ontslag tijdens een interview met de collega's van Sporza.

Melle Rose Place

Hulp komt er misschien uit een onverwachte groep. Gisteren richtte goeie vriend Frederik De Vuyst een Facebookgroep op die mee moet helpen zoeken naar een nieuwe wielerploeg voor De Vreese: 'Help Laurens De Vreese aan een nieuwe profploeg voor 2021'. Daarbij worden de inwoners van Melle, de hometown van Laurens waar zijn ouders het in de streek zeer bekende café Melle Rose Place uitbaten, gemobiliseerd om massaal te liken en te delen. Op de pagina worden suggesties van ploegen voorgesteld waarvoor Laurens zijn nut zou kunnen hebben in een klassieke kern. "In huidige Coronatijden en in het tussenseizoen is het echt niet evident om een ploeg te vinden. Laurens heeft al laten weten dat hij erg blij is met de steun die hij krijgt", zegt De Vuyst.

kasto80

Meest gelezen