Archieffoto
Radio 2

Meulebeke heeft meerjarenplan (na politieke ruzie van meer dan een jaar)

Meulebeke heeft na een politieke ruzie van meer dan een jaar een meerjarenplan. Dat is een plan waarin de belangrijkste beslissingen staan voor het beleid van de komende jaren. Over dat plan was een breuk ontstaan binnen de meerderheidspartij Lijst van de Burgemeester, waardoor die geen meerderheid meer had. 

Meulebeke bevond zichzelf meer dan een jaar in een politieke impasse. Zelfs de gouverneur probeerde te bemiddelen, maar zonder resultaat. Uiteindelijk was een nieuwe coalitie nodig om het plan gestemd te krijgen. Burgemeester Dirk Verwilst (CD&V) is opgelucht. "Ik ben uiteraard heel tevreden. We hebben 7 pogingen nodig gehad om het meerjarenplan goed te keuren. Het is niet alleen voor mij een grote opluchting, maar ook voor alle medewerkers van de gemeente en de inwoners van Meulebeke. Nu kan er gewerkt worden aan de toekomst."

Meest gelezen