Radio 2

Nieuwe burgemeesters van Opwijk en Oud-Heverlee leggen eed af

Opwijk en Oud-Heverlee krijgen op 1 januari 2021 een nieuwe burgemeester. Inez de Coninck en Bart Clerckx legden donderdagmiddag de eed af bij gouverneur Spooren van Vlaams-Brabant. 

In Oud-Heverlee neemt huidig schepen van financiën Bart Clerckx (CD&V) op 1 januari het roer over van Adri Daniëls (CD&V).  Dat was zo afgesproken bij het begin van de legislatuur. 

Clerckx is 48 en is in het dagelijks leven schooldirecteur.  Maar die job zet hij tijdelijk on hold om voltijds burgemeester te kunnen zijn. Hij zal enkele grote  openbare werken tot een goed einde moeten brengen. "Ik wil ook het sluipverkeer aanpakken. Dat is een moeilijke oefening met ingrepen die niet voor iedereen even populair zullen zijn. Voorts wil ik het aangename, landelijke karakter van onze gemeente behouden", belooft Clerckx. 

Hij kijkt ook uit naar de opening van De Kouter, het eerste woonzorgcentrum in Oud-Heverlee. "Daar heb ik mee voor geijverd; we kunnen onze oudere inwoners eindelijk in onze eigen gemeente opvangen. Het rusthuis komt trouwens figuurlijk in mijn tuin te liggen", lacht de toekomstige burgemeester. 

Mevrouw de burgemeester

In Opwijk volgt Inez de Coninck (N-VA) huidig burgemeester Albert Beerens (Open VLD) op. De Coninck is 43 en van opleiding architect en stedenbouwkundige. Als schepen is ze bevoegd voor onder andere ruimtelijke ordening, huisvesting en milieu. Ook deze wissel was vooraf afgesproken. De Coninck is de tweede vrouw die burgemeester wordt van Opwijk. Haar voorgangster was Lutgarde Van Biesen-Van der Borght (CD&V). Zij was burgemeester van 2004 tot 2012.

Meest gelezen