PA Wire/PA Images

"Hatsjie!": Banksy dropt nieuwe muurschildering in Bristol

In de Britse stad Bristol is vandaag een nieuwe muurschildering van Banksy opgedoken. De mysterieuze graffitikunstenaar putte duidelijk inspiratie uit de coronapandemie. Zijn kunstwerk toont een oudere vrouw die in een zakdoek niest terwijl ze haar kunstgebit verliest. 

De bewoners van Vale Street in de wijk Totterdown (Bristol) ontwaakten vandaag met een grote verrassing. Op de gevel van een huis liet de Britse graffitikunstenaar Banksy een muurschildering na. Het ietwat hilarische tafereel toont een oudere vrouw die met volle kracht in haar zakdoek niest en zo haar kunstgebit verliest. (Lees verder onder de foto's.)

PA Wire/PA Images
PA Wire/PA Images

De kunstenaar plaatste de niezende vrouw ook op zijn Instagramprofiel. Hij geeft het kunstwerk de veelzeggende naam "Aachoo!!". (Lees verder onder het Instagrambericht.)

Banksy's werk staat erom bekend maatschappijkritisch te zijn  en dus wordt aangenomen dat de coronacrisis hem voor dit werk inspireerde. Een bewoonster van Vale Street grapte dat het ook een verwijzing kan zijn naar de harde wind in de straat. Vale Street staat bekend als de steilste straat van Engeland.

Het is overigens niet de eerste keer dat Banksy kunstwerken achterlaat in Bristol. In Bristol Zoo schreef hij in het olifantenhok de tekst "I want out. This place is too cold. Keeper smells. Boring, boring, boring". Op een andere gevel in het centrum van de stad schilderde hij dan weer een naakte man die uit het raam van een slaapkamer hangt. De anonieme kunstenaar zou ook geboren zijn in Bristol, vermoedelijk in 1973. 

AP2006

Meest gelezen