Videospeler inladen...

Ook Limburg heeft nu een monoliet: wandelaars vinden mysterieus voorwerp in Riemst

Wandelaars hebben vanochtend een monoliet gevonden in Kanne bij Riemst. Nadat de mysterieuze voorwerpen de afgelopen weken al opdoken in Utah, Roemenië en op het Engelse eiland Isle of Wight, heeft de monoliet nu ook de weg naar Limburg gevonden. Burgemeester Mark Vos (CD&V) is in elk geval verrast, hij kwam het nieuws te weten via Facebook. 

Onze planeet is de laatste tijd in de ban van de monoliet. De afgelopen weken sprongen de mysterieuze voorwerpen als paddenstoelen uit de grond, maar niemand leek te weten waar ze vandaan kwamen. Nadat er eerder deze maand al monolieten opdoken in de woestijn van Utah, in Friesland, Roemenië en op het Engelse eiland Isle of Wight, heeft ook Limburg er nu een mysterie bij.

Vanochtend ontdekten wandelaars de monoliet in Kanne, op de Tiendenberg bij het oorlogsmonument van Sergeant Nocross. Dat betekent dat de monoliet in elk geval op een mooie plek staat, met uitzicht op het Albertkanaal en de Sint-Pietersberg in Maastricht. Burgemeester Mark Vos (CD&V) reageerde verrast op het nieuws. Hij kwam het zelf te weten via Facebook.

Ook op andere plekken in België

Eerder deze week dook er in het Oost-Vlaamse Baasrode ook al een monoliet op. Die bleek uiteindelijk geen deel uit te maken van een groter kunstproject, maar werd er neergeplant door een plaatselijke carnavalsvereniging. Wie dit keer achter de stunt zit, is onduidelijk. Het zorgt er in ieder geval voor dat de wandelaars in Riemst een extra bezienswaardigheid zullen tegenkomen tijdens hun wandeling. 

Radio 2

Meest gelezen