politie Montgomery

Politie neemt lading namaakgoederen in beslag in Brussel: "Oppassen voor leurders"

De politie van de Brusselse zone Montgomery heeft een lading namaakgoederen in beslag genomen. De twee verkopers zijn opgepakt, nadat ze een bejaarde man hadden opgelicht. Ze verkochten hem huisraad van minderwaardige kwaliteit.

De lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe) heeft twee mannen opgepakt, die probeerden om namaakgoederen te verkopen. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze de goederen verkochten aan een bejaarde man.

Potten en pannen

Een anonieme patrouille zag toevallig hoe de twee op straat een oude man aanspraken. Ze parkeerden iets verderop en toonden de man allerlei zaken, die in hun auto lagen. Na een gesprek zagen de agenten hoe de man enkele spullen overhandigd kreeg. Meteen daarna reed de auto met de twee verdachten weg. 

Eén patrouille sprak de bejaarde man aan terwijl een andere de verdachte auto tot stilstaan bracht. De man had onder andere messen, kookgerei en een koffer met bestek gekocht. Die bleken al snel van slechte kwaliteit. Het slachtoffer had de spullen ook niet meteen nodig, verklaarde hij.

Vrij na verhoor

De twee verkopers zijn na verhoor vrijgelaten. Ze zijn wel in beschuldiging gesteld voor misbruik van vertrouwen en fraude. Ze kregen ook een boete omdat ze geen mondmasker droegen en omdat ze leurden zonder vergunning. De politie waarschuwt voor dit soort van oplichters die je ongevraagd aanspreken en die snel zaken willen verkopen. 

Meest gelezen