Radio 2

Poperinge plant 150.000 nieuwe bloemknollen: “Vanaf de lente zal het hier veel kleurrijker zijn”

Poperinge gaat meer dan 150.000 nieuwe bloemen planten. Het zijn verschillende soorten bloemen zoals tulpen, narcissen, boshyacinten en lenteklokjes. Ze komen op 15 verschillende plaatsen in de stad.

Gisteren hebben ze in Poperinge op 1 dag 100.000 knollen in de grond gestoken. “Dat gebeurde met een machine, maar op kleinere plaatsen worden ook nog bloemen geplant met de hand door onze eigen medewerkers. Dat gaat natuurlijk een stuk trager”, zegt schepen Ben Desmyter (CD&V). “Op 1 dag tijd kunnen we met die machine minstens 1.000 vierkante meter aanplanten. Dat is heel efficiënt, maar kan enkel op grote locaties. De komende jaren zullen nog nieuwe zones op deze manier aangeplant worden.”

Poperinge wordt groener

De bloemen komen op 15 locaties in Poperinge. Rotondes en enkele stroken aan grote wegen en woonwijken moeten vanaf de lente vol staan. Het zijn 19 verschillende soorten bloemen. “Het gaat om bekende soorten zoals tulpen, narcissen, boshyacinten en lenteklokjes, maar ook minder bekende soorten, zegt Desmyter.

Het stadsbestuur wil Poperinge de komende jaren groener en aantrekkelijker maken met gras, bomen, vaste planten en bloemenweides. De bloemen zijn een investering van 16.000 euro voor de stad. “Bloemen geven meer dan alleen maar kleur en geur aan de woon- en leefomgeving. Ze verhogen ook de biodiversiteit in de openbare ruimten en zorgen voor een grotere soortenrijkdom”, besluit Desmyter.

Radio 2

Meest gelezen