Sociaal restaurant Resto du Coeur zoekt duizend kerstmaaltijden

Het sociale restaurant Resto du Coeur met onder andere vestigingen in Aarschot, Tienen, Leuven en de Brusselse gemeenten Laken en Sint-Gillis zoekt 1000 kerstmaaltijden. Die zullen met de feestdagen verdeeld worden onder hun klanten. 

Resto du Cœur België, één van de pijlers van de voedselhulp in het land, doet een oproep om op kerstavond een feestmaaltijd te schenken aan arme mensen. Ze roepen de restaurants op om elk enkele tientallen maaltijden te bereiden. Zo zouden ze in Vlaams-Brabant en Brussel 1.000 mensen een kerstmaaltijd kunnen aanbieden. 

Meer klanten

"We zien steeds meer mensen aankloppen bij ons", vertelt Guy Stukkens van Resto De Coeur. "In sommige van onze 17 restaurants zien we tot 200 procent meer mensen. Dat is uiteraard het gevolg van de coronacrisis, waardoor veel mensen hun inkomen verloren hebben. We willen ruim 3.000 mensen toch een kerstmaal schenken. Alleen kan dat niet in onze eetzalen, want dat mag niet door de coronaregels."  

Duizend maaltijden

"We hebben daarom het idee uitgewerkt van een soort take away-kerstmaaltijd. Daarvoor zoeken we in heel het land restaurants die enkele tientallen van die kerstmaaltijden willen bereiden. Wij gaan die betalen, want ook de restaurateurs hebben het financieel erg moeilijk", zegt Guy Stukkens. "We hopen op deze manier toch 1.000 maaltijden te kunnen verdelen in Brussel en Vlaams-Brabant."

Meest gelezen