Conz

Striptekenaar Conz uit Oostende: "Ik heb 7 maanden aan het nieuwste album van Jomme gewerkt"

Sinds gisteren ligt het derde album van de reeks "Jomme" in de winkel. Het album is getekend door Oostendenaar Constantijn Van Cauwenberge, beter bekend als striptekenaar Conz. Hij werkte maar liefst 7 maanden aan zijn versie van de Jommeke-strip "De Haaienrots". "Het is een hommage aan de vader van Jommeke, tekenaar Jef Nys", zegt hij fier.

"De uitgeverij had mij gevraagd om een klassiek stripalbum van Jef Nys te herwerken in mijn stijl", zegt striptekenaar Conz aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Ik mocht het verhaal zelfs wat aanpassen en dat heb ik dan ook gedaan. Het is absurd dat ik zo'n bekend album onder handen mocht nemen. Ik vind het echt een eer."

"Het album "De Haaienrots" was een van mijn favoriete Jommeke-strips", zegt hij nog. "Toen ik hoorde dat ik één van zijn strips mocht herwerken, dacht ik onmiddellijk aan dat verhaal. Ik was er als klein jongetje verzot op. Er zitten zoveel geweldige dingen in: een basis onder water, gehersenspoelde haaien, achtervolgingen, zotte duikpakken en een slechterik die de baas van de wereld wil worden. Wat moet je nog meer hebben? Mijn versie is wel een stuk sneller en hedendaagser geworden." 

Eigen reeks

Al op zijn derde wist Conz dat hij striptekenaar wilde worden. In zijn werkkamer in Oostende zit hij elke dag urenlang te tekenen. "Ik heb altijd afzonderlijke strips gemaakt, maar nu ben ik bezig aan een eigen reeks", gaat Constantijn voort. "Ik ben nu volop bezig met proefplaten te tekenen. Het verhaal speelt zich niet af in Oostende, maar wel aan zee. Maar veel meer kan ik nog niet verklappen. Ik moet de reeks nog pitchen, vooraleer het uitgewerkt kan worden op grotere schaal." 

Meest gelezen