Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Technologiebedrijf uit Merelbeke werft een derde meer medewerkers aan door coronacrisis

Het technologiebedrijf Orbid uit Merelbeke wil de komende maanden 45 nieuwe medewerkers aanwerven. Het bedrijf is gespecialiseerd in ICT, software en personeelwerking. "Corona heeft een grote impact gehad op de IT-wereld", legt CEO Jan Verfaellie uit.

Orbid is een snelgroeiend technologiebedrijf uit Merelbeke, met bijkomende vestigingen in Lokeren en Geel.  Het bedrijf geeft advies en zoekt naar oplossingen op het vlak van ICT, software en personeelswerking. Momenteel werken er 125 mensen, maar door de coronacrisis is er meer vraag naar technologische ondersteuning. "Bij onze bestaande klanten is de vraag tijdens de crisis exponentieel toegenomen. Om onze dienstverlening te kunnen blijven ondersteunen, hebben we nood aan nieuwe collega's", zegt Jan Verfaellie. Orbid wil daarom de komende maanden 45 nieuwe medewerkers aanwerven, dat is ruim een derde meer dan hun huidig personeelsbestand. "We zijn echt in een rush terechtgekomen", lacht hij.

Groeien door fusie

Verfaellie beseft dat hij geluk heeft met zijn technologiebedrijf. "Je ziet dat ook bij de grote tech-bedrijven, zoals Apple en Google, de beurswaarde enorm is toegenomen door de coronacrisis. Zonder IT zouden we een groot probleem gehad hebben om de economie draaiende te houden. Dat zou echt een drama geweest zijn."

Sinds begin dit jaar maakt Orbid ook deel uit van de Ricoh-groep, waardoor het netwerk én diensten groter werden. "Er ging plots een nieuwe wereld aan contacten en bedrijven open. Door deze samenwerking kunnen we ook andere klanten bedienen." Vorig jaar had het bedrijf nog een omzet van 25 miljoen euro.

kasto80

Meest gelezen