Tienenaars danken 'WC-madam' Anne-Marie voor propere openbare toiletten

Sinds enkele weken kan je op de Grote Markt in Tienen terecht in een mobiele toiletwagen. Zo kunnen mensen, die willen winkelen, toch naar het toilet nu er geen horeca-zaken open zijn. En die toiletwagen wordt goed onderhouden, merken de Tienenaars op.

"Kent iemand de mevrouw die het openbare sanitair op de Grote Markt proper houdt? Ik wil haar langs deze weg een bloemetje zenden voor haar inspanning en resultaat. Dank u en proficiat mevrouw! U bent een voorbeeld!", schrijft Pieter op de Facebookpagina 'Ge zijt van Tienen als ge...'. En meteen stroomden de reacties van andere tevreden gebruikers toe.

Zeven dagen op zeven

Dat klonk als muziek in de oren voor Anne-Marie Boex. Zij werkt voor de stad en houdt zeven dagen op zeven de toiletten op de Grote Markt proper. "Ik ben echt wel aangenaam verrast door die bedankingen. En het is inderdaad wel een heel werkje, zeker nu de winkels opnieuw open zijn en er weer volk in de stad is."

"Ik hou het hier proper en de meeste mensen doen ook hun best om de toiletten netjes achter te laten. En dat wederzijds respect doet deugd.  Sommige mensen willen me daar ook een extra centje voor geven, maar dat neem ik niet aan. Dit is een dienstverlening van de stad,  daar hoef ik geen extra geld voor te krijgen."

Meest gelezen