Archieffoto

Verschillende coronabesmettingen in basisschool De Luchtballon in Geel: afstandsonderwijs tot kerstvakantie

Basisschool De Luchtballon in Geel schakelt over op afstandsonderwijs na verschillende coronabesmettingen bij zowel leerlingen als personeelsleden. De lagere school zal gesloten zijn tot na de kerstvakantie. Daarna wordt bekeken of het veilig is om iedereen te laten terugkeren.

Basisschool “De Luchtballon” in Geel telt zo’n 260 leerlingen. De voorbije weken werden er verschillende coronabesmettingen vastgesteld. “Dat gebeurde bij leerlingen uit verschillende klassen, maar ook bij leerkrachten en verschillende ouders van leerlingen”, zeg Vera Celis, burgemeester van Geel (N-VA).

Als het na de kerstvakantie opnieuw veilig is, en daar ga ik van uit, dan kunnen de leerlingen opnieuw naar school

Vera Celis, burgemeester van Geel (N-VA)

Vier klassen werden eerder al in quarantaine geplaatst. Omdat het aantal besmettingen bleef stijgen, werd in samenwerking met de artsen van het CLB, medische experts en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid beslist om de lagere school tijdelijk te sluiten. De kleuterschool blijft wel open. “Als je ziet dat het virus zich verder blijft verspreiden en als er bijvoorbeeld leerkrachten zijn die omwille van het vak dat ze geven verschillende klassen moeten bezoeken, dan is het moeilijk om in kleine groepjes te werken en de situatie goed te controleren.”

De leerlingen zullen vanaf donderdag tot en met volgende week vrijdag de lessen van thuis uit via de computer volgen. Na de kerstvakantie wordt de situatie herbekeken. “Als het opnieuw veilig is, en daar ga ik van uit, dan kunnen de leerlingen opnieuw naar school”, aldus burgemeester Celis.  

Meest gelezen